”Kondomen är för stor”

Det finns en mängd anledningar till varför en kondom kan kännas för liten. Men oavsett hur stor eller liten snopp det är så är det viktigt att du hittar en kondom som funkar för dig. En kondom som klämmer för hårt, som glider av eller som är för svår att rulla på kan störa stämningen – men med en kondom som passar bra kan man göra det till en del av sexet att partnern rullar på kondomen, eller att ni gör det tillsammans.

En konformad snopp, en snopp som är smal eller kort är saker som kan göra att kondomen känns för stor.

Prova vårt utbud av mindre kondomer

RFSU TightBehöver du en kondom av mindre storlek kan du prova vårt utbud av tighta kondomer. Det är Pasante Trim, RFSU Tight och RFSU Mamba, som alla tre är lite smalare och passar bra på de flesta mindre snoppar. Både RFSU Tight och RFSU Mamba är lite kortare också.

Knep och knåp

Är kondomen lite för stor kan du prova att försiktigt rulla kondomen över pungen. Såhär förklarar RFSU att man kan göra: Många killar tycker att det är skönt med kondomen över pungen, att det ger en större njutning. När man trär på kondomen på penisen, kan man fortsätta att trä den också över pungen. Man får då ta ett försiktigt tag i latexringen på kondomen (med fingrarna på insidan och tummen på utsidan) och töja ut kondomen och omsluta pungen med den. Det kan kräva lite övning, till exempel under onani.

Men kom ihåg att vara försiktig med naglarna! En trasig kondom är inte mycket värd.

Du kan även hålla kvar kondomen med en erektionsring, eller kukring som det oftast kallas. En kukring används för att behålla eller förstärka ståndet och kan användas för att hålla fast en kondom som känns lite för stor.

Kondomen är för lång

Har du rullat kondomen hela vägen ner till roten, men det finns fortfarande mer kondom kvar att rulla ut? Oroa dig inte, dra upp kondomen lite och fortsätt rulla ut kondomen. Det gör ingenting om kondomen blir lite rynkig, det är bättre än att den inte är helt utrullad. Om kondomen sitter bra på snoppen är det bara att köra. Du kan också prova att rulla kondomen hela vägen över pungen, som beskrivs här ovanför. Många killar gillar känslan kondomen ger när den kramar om pungen, men det kan kräva lite övning innan man får till det – så passa på att öva lite när du onanerar.

Det finns ännu mindre kondomer

Har du provat våra minsta modeller? Det finns kondomer i ännu mindre storlekar från en tillverkare som heter MySize som tillverkar kondomer för små och stora snoppar. Använd ett måttband, eller skriv ut mäthjälpen från MySize (direktlänk), och mät omkretsen på din snopp. Gå sedan till någon av de två svenska återförsäljarna som säljer MySize-kondomer och beställ hem den storlek du blivit rekommenderad. KondomTorget eller KondomKungen – båda säljer MySize-kondomerna. Du kan kontakta oss om du vill prova på en MySize-kondom – ibland har vi dem hemma (men ibland inte).

På KondomTorget finns även sortimentet TheyFit, som fungerar likadant som MySize. Ta en en titt på deras mäthjälp (direktlänk, PDF) och deras utbud av TheyFit-kondomer.

KondomTorget har dessutom bra information om snoppstorlekar, kondomstorlekar och hur du ska mäta din snopp för att hitta rätt kondom.