”Kondomen är för liten”

Snoppar är som snöflingor – ingen är den andra lik. Olika saker kan påverka hur väl kondomen passar och det är viktigt att du hittar en kondom som funkar för dig. Fel storlek kan göra att kondomen glider av, att kondomen ‘stryper’ ståndet, eller att man tycker det är för svårt att rulla på kondomen.

En snopp med ett lite större ollon, en snopp som är grov eller en snopp som är mer konformad kan vara saker som gör att kondomen känns för liten.

Prova vårt utbud av större kondomer

Pasante King SizeBehöver du en kondom av större storlek kan du prova vårt utbud av stora kondomer. Det är Pasante King Size – den största kondomen vi har, Amor Extra Strong som är extra slitstark, Amor Nature Extra Large som är större än standardkondomen och RFSU Grande som både är lite större och lite mer slitstark.

Knep och knåp

Är kondomen bara lite för liten, eller har du ett lite större ollon? Prova att töja ut kondomen med fingrarna innan du trär på den – det kan hjälpa. Men kom ihåg att vara försiktig med naglarna! En trasig kondom är inte mycket värd.

Kondomen är för kort

Har du rullat ut hela kondomen men det finns fortfarande snopp kvar? Oroa dig inte, kondomen behöver inte rullas hela vägen ner till roten för att skydda dig. Om kondomen sitter bra på snoppen gör det ingenting.

Det finns ännu större kondomer

Olika MySize-kondomer i olika storlek. Har du provat våra största modeller? Det finns kondomer i ännu större storlekar från en tillverkare som heter MySize som tillverkar kondomer för stora snoppar. Använd ett måttband och mät omkretsen på din snopp. Gå sedan till någon av de två svenska återförsäljarna som säljer MySize-kondomer och beställ hem den storlek du blivit rekommenderad. KondomTorget eller KondomKungen – båda säljer MySize-kondomerna. Du kan kontakta oss om du vill prova på en MySize-kondom – ibland har vi dem hemma (men ibland inte).

På KondomTorget finns även sortimentet TheyFit, som fungerar likadant som MySize. Ta en en titt på deras mäthjälp (PDF) och deras utbud av TheyFit-kondomer.

KondomTorget har dessutom bra information om snoppstorlekar, kondomstorlekar och hur du ska mäta din snopp för att hitta rätt kondom.

”Jag hittar ingen kondom som är tillräckligt stor”

En utrullad vagianal kondom. Har du väldigt svårt att hitta en kondom som funkar för dig? Eller har du flera kondomproblem samtidigt? Då kan du prova något som kallas vagianal kondom (ibland även kallad femidom). Det är en kondom som ‘bytt plats’ och används av din partner – antingen i slidan eller i rumpan, den funkar för både vaginala och anala samlag. En vagianal kondom sätts på plats med hjälp av flexibla ringar och ska inte användas tillsammans med en vanlig kondom (risken finns att den spricker då).

Tyvärr har vi inga vagianala kondomer att skicka ut, men fråga på din ungdomsmottagning, vårdcentral eller apotek. Det finns även återförsäljare på nätet som säljer vagianala kondomer, t ex KondomTorget och Lustjakt.